Onze doelstellingen

Onze Visie

Wij geloven heel sterk in de helende kracht van biologisch in de zon gerijpt tropisch fruit.Tropische vruchten bevatten een hoog percentage vitaminen en andere stoffen, die het lichaam kunnen wapenen tegen allerlei ziekten en bijdragen aan het goed functioneren van allerlei stofwisselingsprocessen.
Een aantal vruchten met een hoog gehalte aan natuurlijke suikers, die snel opgenomen worden door het lichaam, kunnen ook bijdragen aan goede sport prestaties en geven extra natuurlijke energie.

Omdat wij het aan de telers op de farms overlaten te beslissen wanneer het fruit rijp is, kunnen wij beschikken over vruchten, die de kans hebben gehadĀ  tot volledige ontwikkeling te komen. Deze vruchten hebben een hoog smaak niveau en zijn qua smaak dan ook niet vergelijkbaar met vruchten, die in speciale cellen in Europa worden nagerijpt of onrijp in Europa in de markt worden gezet. In een kunstmatige ruimte narijpen, klinkt toch anders dan verder rijpen aan de boom, waar de vucht nog verbonden is met de aarde en wordt verwarmd door de zon. Het betekend wel, dat wij de vruchten moeten binnenvliegen, hoewel wij op zoek zijn naar mogelijkheden om meer over zee te doen. Biologisch tropisch fruit heeft een veel langere levensduur dan niet biologisch fruit,dus geeft dat meer mogelijkheden om over zee te vervoeren.

Wij experimenteren in onze juicebar op de Bloemenmarkt in Amsterdam met het volledige gebruik van de vruchten.Wij verkopen daar vers fruit, maken juices, shakes en fruitsalades en verwerken het totaal rijpe fruit tot ijs. In deze cyclus wordt er dus niets weggegooid.

Nederland 19 augustus 2015, project bredeschool osdorp, school foto: arjen schmitz